Vilken halkbana är bäst?

Ställde den frågan till pappa och självklart får man ett typiskt pappasvar:

- Det är väl bara att leta upp en sjö med is och börja köra?

Jo, visst pappa! Det är april nu och du vill att din dotter ska ut på en is? Nej, där tänkte han nog inte klart riktigt. Men jag förstår hans tanke eftersom is är hur bra som helst. Men ska man halkköra så är det nog bäst att hitta en riktig halkbana i Stockholm. Med riktig menar jag en där man får ett halt underlag, som är nästan som is. 

Finns det andra typer?

Ja, det gör det faktiskt. Jag satt och läste om det här med halkbanor igår på nätet. Den ena typen är en halkbana med vatten och ett medel som gör att det blir nästan exakt som att köra på en vinterväg. Den andra är en slags hjul som sitter fast på bilen. När de hjulen sedan sänks ner i marken så börjar bilen att tappa fäste och glider åt fel håll. 

Det känns som ett skumt sätt att lära sig halkkörning på. Nästan som att lära sig rida på en gunghäst liksom. Nej, jag föredrar nog "the real deal" som man brukar säga. Så nu ska jag bara hitta en som är bra och som inte ligger för långt bort. Det känns ju onödigt att kuska runt halva landet för att halkköra. Sen i vinter så får det bli pappas förslag ... om jag hittar en tjock is! 

20 Apr 2021