Grundläggande utrustning du behöver för din första häst

När det gäller att köpa utrustning till din häst, så går det ju att köpa hur mycket som helst, egentligen! Men till att börja med så finns det vissa saker som är mer nödvändiga än andra. En del saker du kanske redan har, om du bor på en gård, eller har tillgång till om du ska hyra in dig i ett stall. Det gäller då bland annat skottkärra, högafflar, spadar med mera. 

Även om bett, träns och sadlar kan vara något du är sugen på att skaffa innan du tar hem din häst, kan det vara bäst att vänta. På så sätt kommer du att kunna anpassa dessa efter just din häst, så att de sitter på ett bra sätt. Andra föremål som borstar, hinkar och annat går dock att köpa innan. 

Du bör också ha flera veckors förråd av hö och eventuella tillskott eller spannmål du bestämmer dig för att mata din häst med. Ditt staket och stall ska också vara redo.

Du bör se över så att du har allt i stallet som din häst behöver. Det ska vara vattentråg eller stora hinkar, samt foderhinkar, fobderbehållare med mera. 

För att ta hand om hästen så bör du ha grimma, grimskaft, olika ryktborstar, hovkrats och så vidare. 

Ridning och vård av häst

Det finns idag två stilar man kan rida i, engelsk ridning och westerridning. Vad för stil du väljer, det avgör vad för sadel, träns med mera du ska ha. Du själv bör ha hjälm, oavsett samt bra ridkläder. 

Din häst ska även ha besök av hovslagaren regelbundet., Du bör även ha nummer till en veterinär du litar på samt se till att ha en bra försäkring. Ha även en första hjälpen låda i stallet för både dig och hästen.

28 Mar 2023