Så packar du rätt vid flytten

Dags att flytta? Vet du inte hur man gör för att packa? Var lugn! Martha är här för att hjälpa. Här får du bästa tipsen inför flytten så att det blir så enkelt som möjligt och det lilla äventyr du vill att det ska vara. 

Mitt allra första tips är att boka flyttfirma. Man kan absolut köra själv med ett släp men med en flyttfirma är sakerna försäkrade och man slipper att åka flera vändor. Dessutom slipper man tänka på att backa med släp och bära tunga saker. Kolla in https://www.flyttfirmaisollentuna.se/ om du letar flyttfirma, de är både duktiga och effektiva.

Använd lådor

En del flyttfirmor har egna flyttlådor de vill att du använder för att det ska passa så bra som möjligt i deras bilar. Om de inte har så är det en god idé att investera i ett gäng. Se till att alla lådor går att stänga när de är fyllda och provlyft dem så de inte blir för tunga att bära. 

  • Möbler kan du skydda med lite plast och se till att alltid tejpa eller plasta runt skåp med luckor och lådor så de inte åker ut. Du vill inte att glasdörren flyger upp vid färd! 
  • Mattor rullar du ihop och sedan kan du antingen plasta dem eller tejpa runt dem. 

Matvaror föreslår jag att du tar i din egen bil för det är dumt att packa in såna saker i ett flyttlass. Nu vet du hur du ska packa, så ha skoj vid flytten! 

11 Nov 2022