Funderingar kring elscooter

Jag har testat att hyra en sån där elsparkcykel och jag måste säga att jag är imponerad faktiskt. Innan var jag skeptisk till hela konceptet och irriterad på att folk parkerar dem precis överallt. Men efter att ha åkt på en över stan så är jag till och med rätt sugen på att skaffa en egen. Men vilken ska man ha? Enligt testet på bastitest24 så ska jag ha en som heter Xiaomi Mi 1S men för att veta säkert så kommer jag nog att åka till någon som säljer elscootrar och provköra ett par stycken innan jag bestämmer mig helt och hållet. 

Tre saker jag vill ha

En elscooter kanske inte verkar så svårt att välja när man behöver en men det finns faktiskt saker som jag vill att den ska ha. 

  • Lite större hjul
  • Bra batteritid
  • Lås
  • Skivbroms

Större hjul och en bra broms är två saker som handlar om säkerheten. Små hjul kan göra att elsparkcykeln välter mycket lättare. Broms är dunderviktigt för om det rusar ut ett barn eller en äldre person så måste man ju kunna stanna snabbt. det var en grej jag inte gillade med den jag hyrde. Det var svårt att stanna på direkten och ett par gånger blev jag faktiskt lite orolig. 

Nu ska jag bara hitta någon som erbjuder lite olika märken och om jag väntar ett par veckor så kommer de säkert att sälja ut årets modeller på rea också! 

28 Aug 2022