Variera din LCHF

Det finns, och kommer antagligen alltid att finnas kritiska röster om LCHF. En del undrar över om det är så bra, eller inte. Vad ska man säga? Det enda som är viktigt är om det fungerar, eller inte. Och det fungerar ju; folk går ner i vikt, de blir bättre från sin diabetes, de mår bättre när de slipper vitt bröd, vitt ris och pasta, de orkar mer, är gladare och piggare. Och då är valet lätt när det är så. Så för att få lite variation på det hela och inte bara prata om LCHF så kommer här lite förslag på annan mat.

Italienskt är ett gott sätt att äta

Att äta mat från olika kulturer är inte fel. Italiensk mat går att få LCHF-vänligt, då det innehåller mycket rent kött, grönsaker och annat smått och gott. Det är alltså inte bara pizza och pasta som många tror! Att äta ute på italiensk restaurang Södermalm, går utmärkt att göra, så väl som du kan laga italienskt hemma. Om du vill äta på restaurang, kolla av menyerna via nätet innan du går dit. Då vet du vad du kan välja och inte. Ska du laga mat hemma, så är det inte fel med saltimbocca med grillade grönsaker och mozarellaost.

Bjud på sallader till fest

Vill man bjuda in till fest kan du bjuda på olika goda och matnyttiga sallader, till exempel grillad kyckling, rostbiff, mozzarella, chevreost med valnötter, lax och quinoa och räkor med avokado, som du blandar med olika salladsblad, bulgur och goda röror. Det är riktigt festlig, god och nyttig mat. Det är ett trevlig sätt att bjuda till fest. Prova du med! Eller varför inte lite tapas?

25 Oct 2017