Rätt snyggt med cowboyhatt

För ett tag sedan följde jag med en av mina kompisar på en hästtävling. Det var en så kallad westerntävling, så det var inte vanlig hopptävling som jag annars varit på. Det jag slogs av var att de allra flesta tävlande inte hade hjälm på huvudet, utan de hade en cowboyhatt. De yngre hade hjälm på sig, men en hatt över. Tydligen är det en del av deras tävlingsutrustning. Även de som tittade på tävlingarna, hade hattar, chaps och annat på sig. Det var en helt annan stämning på denna tävling än vad jag vart med om tidigare. Sedan var det mycket roligare grenar!

Kul tävlingar med fart och fläkt

Det fanns en mängd olika grenar att titta på som de tävlade i. Det var bland annat flera fartfyllda grenar. En där de skulle runda tre tunnor, barrel race tror jag det hette, sen hade de pole bending, då var det som slalom mellan pinnar. Det har jag bara sett med hundar innan! Det var även grenar där de skulle fånga in kor i fållor. Det var riktigt kul att se detta!

Skaffa mig en egen hatt!

På denna tävling var det även en del försäljare, som sålde cowboyhattar och annat. Jag funderade på att köpa mig en, men gjorde inte det. Nu ångrar jag mig och ska leta efter cowboyhattar på nätet istället och se om jag inte kan beställa hem en egen. Såg nåt om cowboyhatt Stockholm vid en snabb sökning. Sedan ska jag se om det är fler tävlingar framöver man kan åka och titta på!

17 Feb 2018