Mörkt vid stallet

Vintern är en ganska härlig tid egentligen, speciellt om det ligger lite snö på marken. Det enda jag inte är så förtjust i är mörkret. Det är mörkt varje morgon och varje eftermiddag när man åker upp till stallet och ibland så kan det bli lite obehagligt. Därför har vi pratat om att montera upp mer ytterbelysning där. Vi har köpt själva armaturen men när vi skulle kolla hur man sätter upp den på rätt sätt så fick vi lära oss något nytt! 

Man får inte göra vissa saker själv

Jag ringde en elektriker i Uppsala för att fråga om det var något särskilt jag skulle tänka på när jag satte upp lampan och fick till svar att jag inte fick om jag inte var behörig elektriker. Tydligen är det så att vissa saker får man inte göra på egen hand när det gäller elen och att sätta upp ytterbelysning är en av de sakerna.

Det hjälper inte att jag har full koll på vilka kablar jag ska ha eller vilken brytare jag ska koppla lampan till i proppskåpet. Det är olagligt att göra det själv. Så det enda var att be elektrikern komma och lösa det åt oss. Det kostar några kronor såklart men OM jag hade gjort det själv och stallet sedan hade börjat brinna så hade jag nog aldrig förlåtit mig själv. Tänk att vara ansvarig för att ett stall med underbara hästar i börjar brinna? Bara tanken gör att det går en kall kår längs ryggen. 

13 Jan 2022