Mina bästa städtips

Tänk vilka vanedjur vi människor är. har vi gjort på ett visst sätt ett tag så är det väldigt svårt för oss att göra det annorlunda. Som en så enkel sak som att göra frukost till exempel, jag gör allt i samma ordning varje morgon. Annars skulle jag säkert glömma något. Exakt likadant är det när jag städar hemma. Jag kör på som jag alltid har gjort. Men nu ska det bli lite ändring på den fronten för jag har hittat tips om städning på nätet som jag tänker följa lite mer. Inte för att det inte blir rent här hemma, men det kan ju alltid bli bättre och mer effektivt. För ska jag vara ärlig så är det faktiskt lite smått kaotiskt när jag ska storstäda. Man är liksom lite överallt samtidigt vilket aldrig blir bra... egentligen. 

3 tips för städningen

Här kommer 3 av de tips jag själv känner att jag fått mest nytta av. Hoppas de kan hjälpa dig med. 

  1. Börja med de jobbiga rummen: Toaletten och köket kan vara riktigt tråkiga att göra rent. Om man börjar med dem så blir det bara lättare och lättare ju längre man kommer och det är mindre troligt att man ger upp. 
  2. Dammsugaren är din vän: Dammtorkning i all ära men det finns ett munstycke till dammsugaren som är till för att ta damm på tavlor, i taket, på gardinstänger och andra ställen. 
  3. Öppna fönstren: En så enkel sak kan få dig mer motiverad. Speciellt på våren för den friska luften gör att man får mer energi. 
14 May 2020