Köpa bostad lönar sig än

Skaffa sig en hyresbostad, eller köpa själv – det är frågan när man bor i Stockholm, eller i någon annan storstad i Sverige. Huspriserna och priserna på bostäder är sådana att ibland lönar det sig faktiskt att köpa en ny istället för att hyra. Det är också så bra läge att låna, och lånar man till sin lägenhet, då betalar man ju i slutändan till sig själv, eller hur? Så när man väl har kommit fram till att man heller betalar till sig själv, än matar hyresvärden med pengar varje månad, blir frågan, var man vill bo. Framför allt måste man bestämma sig för till vilket pris. Vad är man beredd att betala?

Priset ska vara rimligt

Jag tycker att priset måste vara rimligt mot det man får. Att köpa en tvårummare mitt i stan för typ, 8 miljoner är INTE rimligt, enligt mig. En tvåa utanför tullarna i Stockholm går på kanske 2 miljoner, och det är ett mer rimligt pris, även om 2 miljoner också är mycket pengar. Varför har vi så konstiga huspriser i Stockholm? En orsak är tillgång och efterfrågan. Hittills har vi sett alldeles för få lägenheter till salu och en väldigt stor efterfrågan på dem i Stockholm. Det har drivit upp priserna så att man kan vara tvungen att betala 8 miljoner för en tvåa. Men det inte rimligt.

Sedan tillkommer andra saker

Annat som driver upp priserna är läget. Och mäklararvoden. Undrar du hur mycket som en mäklare får för en bostad, Då ska du kolla in denna site; så ser mäklararvoden ut i Stockholm.

22 Dec 2017