Klä dig rätt för ridturen

När man rider är det bra att ha ridkläder och annan utrustning på sig. Det finns bra ridkläder att köpa, men om du är nybörjare går det att till en början satsa på mjuka byxor utan sömmar på insidan som inte är prassliga eller hala, men om du ska hålla på med hästar och ridning är det bra satsa på riktiga ridbyxor. Man kan säga att en bra basutrustning för ryttaren är ett par sköna ridbyxor, en mjuk piké eller ridtröja och en tunn ridjacka. Sedan givetvis hjälm samt ett par ridstövlar eller sko med liten klack. En del föredrar även att ha en säkerhetsväst på sig då de är ute och rider och det kan vara bra skydd.

I stallet och på hästen

I stallet är det ok att ha på sig nästan vad som, så länge det är bekvämt och inte får dig att frysa. En kortare jacka eller fleece är bra att rida i, men en parkas är skön att ha när man står i ridhuset eller jobbar i stallet. 

Det är bra att tänka lager på lager, så att du har  plagg som andas så att du inte blir svettig när du rider och sedan kall när du ska jobba i stallet. Kläderna bör även vara slittåliga, eftersom både ridning och tallarbete sliter hårt på plaggen. Det är även bra att satsa på kläder som är smutsavisande. Kläder för stallet och ridturen bör även vara bekväma, ha bra passform och vara smidiga. De ska inte skava eller störa då du rider. 

4 Dec 2020