Jobbar när stallet vill det

Jag vet inget som lättare än att sälja godis. Har du provat det någon gång? Jag har gjort det några gånger i klassen, för ganska många år sedan. Vi skulle tjäna pengar för en klassresa som vi senare gjorde. Vi beställde hem en hel del burkar, och sålde. De tog slut på några veckor. Så snart man sa att vi hade Lillebrors Bästa Kolablandning, Mormors Dubbla Chokladflarn och Lillans Lösgodis, ville folk köpa. Jag minns att vissa lät sina föräldrar ta med till sina jobb och de sålde slut som smör i solsken. Vem ville inte ha något gott till jobbfikat?

Tjäna in pengar till föreningen

Man kan även tjäna in pengar till stallets olika aktiviteter. Är man några stycken som kanske vill åka på ridläger, eller göra andra roliga saker är detta ett jättebra sätt att tjäna pengar till det. Åka på ridläger kan kosta en hel del, och det är inte alltid alla som har råd med det. Då kan det vara ett bra att ha en gemensam föreningskassa, om man vill att alla ska kunna åka med.

Sälja kakor och godis en bra start

Man kan också se det som en bra start på en lyckad säljkarriär. Om man gör det här kan man pröva på om säljare är det man kanske vill bli efter skolan. Många som lyckas har startat med sådant här. Den som har säljet i sig brukar lyckas redan i det här stadiet. Så prova, du kanske är någon som gillar att sälja? Och om du inte är det, gör det heller inget. Då kanske någon annan i din familj kan hjälpa dig med det? Det måste inte vara de som tar hem burkar som säljer, hela familjen kan faktiskt hjälpas åt.

7 Oct 2017