Hjärträddning viktigt med ridning

Det är inte farligt att rida, åtminstone inte så länge man rider i hage, eller inomhus. De hästar som inte är pålitliga bör man inte rida om man inte är en van ryttarinna. Hästar är ju som, vissa är pålitliga och bra, andra är mindre pålitliga och mindre bra hästar. Vi kan heller inte veta hur hästen känner sig i vissa situationer, eller vad en häst tänker eller känner. Det är nästan alltid en oerfaren ryttare som kan råka illa ut, om hästen blir skrämd, arg, eller bestämmer sig för att göra något som ryttaren inte är beredd på. Det händer inte ofta, men det händer att ryttare kan skadas vid en ridning till häst. Då gäller det att vara förberedd.

Gå HLR utbildning!

Alla vi som rider bör gå en HLR-utbildning, det vill säga, att vi snabbt kan ge hjärt_ och lungräddning ifall olyckan händer. Det är viktigt de första sekunderna efter en olycka att kunna rädda liv, ifall något händer. Det är sällan, men bara för att det händer sällan, kan man inte ignorera faran. Det gäller att vara beredd! Att tänka igenom en situation är att vara beredd. Vi fick en jättebra HLR-utbildning av Hjärtgruppen i Stockholm, och vi insåg alla hur viktigt det är att kunna ge en första hjälp. Det kan ta tid innan ambulansen är på plats, och under de dyrbara sekunderna är det viktigt att veta vad man kan göra. Gör det du med!

Stalltätt i Stockholm

Jag är så glad över att det finns så många stall i Stockholm. Var man än bor, finns det ett stall inom några kilometers radie och det är kul. Synd bara att inte politikerna känner till det stora ridningsintresse som finns här. Då kanske också vi skulle kunna få ekonomiskt stöd, som ishockeyn till exempel. Dessutom är ridning bra för alla, inte bara tjejer. Att lära känna de här underbara djuren är bra på så många sätt. Att få komma till ett stall, är så avslappnande. Du kan inte tänka på anant än din häst, vädret och hur din häst har det. Prova du med!

20 Jul 2017