Hitta det perfekta tältet

Om man ska ut och campa, så är det ju en stor fördel att ha ett bra tält. Det finns ju idag en massa olika typer av tält, som passar bra för olika saker. Vad man ska välja för tält, det beror lite på hur många som ska sova i det, var man ska tälta och hur länge man ska tälta. 

När det är dags att välja tält så är det bra att ställa sig själv ett par frågor. Under vilken säsong ska det användas, hur ska det transporteras, hur många ska sova i det, var ska tältet slås upp samt hur bekvämt vill du att tältet ska vara?

Vilket tält passar dig?

När man köper tält, så brukar det finns två varianter. De kallas för tresäsongs- och fyrsäsongstält. Den första pasar bäst under varmare delen av året, den andra varianten fungerar bra året om.

Hur du transporterar tältet är viktigt med, för olika tält väger olika mycket. Ska du vandra och ha det på ryggen är det ju bra om den har en lägre vikt. 

Hur många som ska sova i ett och samma tält är även det bra att veta. En del tält kan delas av och ge olika rum, andra har hög takhöjd. 

Det är inte fel att åka och titta på tält, som är uppsatta, för att kunna se hur de ser ut även då. Det är då lite lättare att välja rätt tält.

1 Sep 2021