Heta arbeten vid stall

Det skulle vara rena skräcken att jobba med något som en svets eller vinkelslip vid stallet och plötsligt se hur det börjar brinna. Jag skulle nog få panik om det hände mig men ibland finns det ju saker som måste utföras där det kan bli gnistor eller jättevarmt. 

Så jag har pratat med mina stallkamrater om att jag i alla fall aldrig kommer att göra såna saker utan istället anlita proffs på heta arbeten. Och faktum är att vi känner en kille som jobbar med heta arbeten i Uppsala så antingen så kan han komma eller så fixar han så att någon av hans kollegor kommer. I värsta fall kan han ju alltid hänvisa till någon annan som kan komma och skära eller svetsa. 

Dags att vårstäda stallet

Nu när april är här så har det blivit dags att vårstäda i stallet. Vi kommer att ta ut allt som är i boxar och spiltor och skura golvet under. Sedan lägger vi in ny torv i botten, nytt strö och ny halm så att hästarna får en ny skön bädd. Sedan behöver vi bara mocka ur ordentligt några gånger innan det är dags att släppa ut hästarna för sommarbetet.

Det ska bli så skönt när det äntligen blir så varmt att man kan slippa stallet ett tag. Ja, det är klart att det kommer att användas ändå men hästarna kommer få lov att vara ute mycket mer. Det gillar de och det märks att även de har vårkänslor nu! 

8 Apr 2022