Hästar i Brasilien!

Jag läste för ett tag sen om en tjej, som upplevde Brasilien via hästryggen och det är något jag med skulle vilja göra. Tänk själva att upptäcka detta fantastiska land, på ryggen av en häst! 

Brasilien är det största landet i Sydamerika och jag har läst att de har en riktigt skiftande geografi här med mest tropiskt klimat. Sedan finns ju Amazonas regnskog med både massa djur och växter! Att åka hit och rida måste vara fantastiskt! Jag skulle vilja resa till Brasilien, typ nu!

Mangalarga Marchador

Vet ni vad Mangalarga Marchador är? Det är en hästras som är mycket ovanlig på alla platser, förutom just Brasilien!  350 000 registrerade hästar finns i landet. Hästarna finns i andra länder runt omkring i Brasilien och på andra platser i världen också men de är inte lika populära som i just Brasilien. Rasen räknas som Brasiliens nationalhäst och har en extra bekväm gångart som kallas Marcha. Vore spännande att få testa denna häst!

Boka en resa till Brasilien?

Kollade på nätet efter resor Brasilien och hittade inca.se. Här på denna sida finns det resor till detta land så väl som andra. Inca Tours heter de som har inca.se. De verjar dock inte ha särskilda resor för dem som gillar hästar,  men de kanske kan hjälpa till att ta fram platser man kan besöka där det går att rida. Besök inca.se du med om du också funderar på att åka till Brasilien eller en annan vacker plats i Sydamerika.

27 Nov 2017