Har inte tid med strömavbrott

Svensk midsommar är underbar! Där står man i strumplästen på förmiddagen och ska börja koka färskpotatis. Pajen är förberedd och ska in i ugnen och för de som inte gillar sill så ska det stekas köttbullar. Känns rätt bra, tills man vrider på ugnen och det bara säger "POOF" och allt blir knäpptyst! 

OK, en propp har gått tänker jag och kilar bort till proppskåpet för att titta. Det osar lite bränt om det men det känns ändå som det är rätt väg att gå. Jag byter säkringen och skruvar i den "POOF"! Skit också, det är något fel här ... 

Paniken börja komma

Jag har inte tid att få strömavbrott nu tänker jag och börjar genast planera för hur jag ska lyckas laga all midsommarmat på ett gasolkök, eller om jag ska kolla om jag får låna grannens spis. Telefonen fungerar ju, så jag får faktiskt tag i en elektriker på Lidingö som har sån där akut jour. De var här redan efter ungeför 40 minuter. 

Jag vet inte vad han gjorde, och jag ska ärligt säga att jag inte heller bryr mig om det så mycket. Han fixade min elektricitet och det är allt jag bryr mig om! Jag kunde laga maten, och det i god tid också för han var grymt snabb. Det tog honom bara en halvtimme att laga felet vad det nu var. Undrar hur mycket det kommer att kosta? Det får vi se sen när fakturan kommer för jag minns inte hur mycket han sade när han var här, men det är värt varenda öre ändå. 

27 Jun 2021