Ett modernt hem i en modern värld

Alltså, det är inte alls länge sedan den här typen av nyckel krävdes för att låsa ytterdörren. Sen kom lite mindre varianter som sedan byttes ut mot de där platta nycklarna med spår i, ASSA hette de tror jag? Ser ut lite som en treklöver i alla fall. Men även den typen av nycklar börjar bli gammaldags och nu är det elektroniska lås som gäller. Jag satt och läste lite om det hos en låssmed i Stockholm som specialiserat sig just på den här typen av lås (du kan läsa du med genom att klicka här) och inser nu att det inte bara är hotell och flygplatser som har dem. Även vi som bor i villa, hyreslägenhet, bostadsrätt (eller ett torp för den delen) kan ha stor nytta av ett kodlås. 

Tre fördelar med ett modernt lås

Det finns rätt många fördelar med att byta från ett gammalt lås till ett modernt. Här tar jag upp de tre fördelar jag själv tycker väger tyngst och som är anledningen till att jag överväger att skaffa ett digitalt lås:

  1. Det behövs inga nycklar. Slipp fundera på var du ska gömma nyckeln när du badar eller vara rädd att den ska försvinna när du är ute och rider. 
  2. Behöver aldrig kopiera nycklarna. Behöver fler personer komma in? ge dem tillträde bara så är det klart. 
  3. Styr behörigheter! En person som har en tagg eller kod kan stängas ute på ett enkelt sätt. 

Ut med det gamla, och in med det nya! Fast inte allt på en gång :) 

19 Aug 2020