Bostadsrätt eller hyresrätt?

Vill man ha en bostad i Stockholm så finns det egentligen bara tre valmöjligheter som jag ser det. Det är antingen en hyreslägenhet, en bostadsrätt eller att köpa en villa. 

  • Hyreslägenhet: Det är brutalt långa köer och det är mycket svårt att få ett förstahandskontrakt idag. Hyrorna är rätt så höga och vill man inte bo ute i förorterna så kan det ta tid att hitta en lya. 
  • Bostadsrätt: Moderna hus byggs upp hela tiden, och det är med både elektroniska lås för BRF, hög säkerhet och bra föreningar. Det kan bli rätt dyrt men det är oftast värt det. Det blir som en investering. 
  • Villa: I centrala Stockholm så finns det inte en chans att hitta ett hus till salu för en summa man har råd med om man inte har ett superbra jobb med hög lön. Så för min del så går det alternativet bort direkt. 

Inte jag som letar bostad

Själv vill jag ju helst bo på landet, eller i utkanten av stan så jag får nära hästarna liksom. Det är en kompis till mig som har börjat leta mer aktivt efter en egen lya och det är först nu vi båda har insett hur knöligt det kan vara. Såg en artikel om något som heter co-living, där 20 - 30 - 50 personer bor ihop och har små sovpoddar. Det kan ju vara ett alternativ för att hitta någonstans att bo. 

17 May 2021