Äntligen flytta till eget!

Kan ni föreställa er hur mycket jag har längtat efter ett eget ställe? Det är som det är i Stockholm, man får inget eget boende om man inte har rika föräldrar, möjlighet att ta lån, eller har stått i kö i 150 år. Jag har varken eller. Skämt åsido, jag har helt enkelt haft turen att äntligen få en egen bostad. Och det är så underbart. Äntligen slipper jag mina små syskon som jämt ska in och knycka saker från mitt rum. Nu har jag min egen etta, där mina saker ska få vara i fred. Och det bästa är att jag fick flytthjälp, flyttstädning och all möjlig hjälp för att flytta in.

Få en städfirma som hjälper till

Jag har hittat en flyttguide eftersom det finns så mycket att tänka på när man flyttar, bland annat är det svårt att städa så att hyresvärden blir nöjd. De kräver ju att man ska städa som man inte gör annars. Det är ju så mycket som ska städas, och har man bott ett tag i bostaden, då ser man inte vad som ska städas. Tur då att kunna följa en guide som vet hur man gör. De har långa listor som de går igenom, för att man ska slippa få städanmärkningar från hyresvärden. Får man anmärkningar kan man bli tvungen att göra om hela städningen. Och det har man ju ingen lust att göra.

Det är mycket nytt man måste köpa

Jag skulle aldrig klara av att flytta om inte jag hade fått hjälp med flytten. Min härliga familj hjälper mig med allt praktiskt. Nu kan jag pusta ut, och bara njuta av min egen bostad. Det är bara så fräscht att äntligen få en egen bostad!

12 Jul 2017