3 fördelar med elbil

I Stockholm klarar man sig ofta utan bil. Det finns ju tunnelbana, buss, tåg, cykel eller i värsta fall taxi som gör att man kan ta sig fram smidigt. Men vissa tillfällen klarar man sig inte utan bil och då är ju frågan om man ska ha en elbil eller en som drivs av bensin eller diesel. 

Diesel känns som att det går bort direkt för det har ju blivit så dyrt så det är löjligt, och bensinen är på väg åt samma håll. Kvar finns elen som är billigare. Men med elkris i hela Europa så vet man ju i och för sig inte hur det kommer gå med den saken. Jag har kollat in det här med elbil och har hittat 3 fördelar. Så om du funderar på att sätta upp laddbox i Stockholm och ladda bilen, läs mer nedan.

De fördelar jag hittat är

  1. Priset på drivmedel. Bensin och diesel kostar mellan 17 och 20 kronor medan elen är betydligt billigare. 
  2. Åker tystare. En elmotor låter knappt ingenting så man slipper motorljud som är jobbigt.
  3. Mer miljövänligt. För oss som tänker på vårt co-avtryck så elbilar oslagbart. 

Visst finns det även nackdelar. Det tar ju en stund att ladda bilen fullt. Tanka tar 1 minut med fossila drivmedel medan elbilen kräver minst 30 minuter laddning. Laddstolpar finns på alldeles för få ställen också och det är nog det största problemet. Vi får hoppas de sätter upp fler laddboxar i Stockholm helt enkelt! 

22 Oct 2021