Tvätta och städa bilen

Som hästtjej har man städat bilen några gånger det kan jag lova. Det blir smutsigt med en gång och det gäller ju både utsidan och insidan av bilen. Men efter jag hittat Bergers rekond så vet i sjutton om jag kommer att städa bilen igen. De gjorde ett så bra jobb att bilen nästan ändes som ny efteråt. Visst, jag kan väl se till att hålla efter det lite men när det gäller att storstäda bilen så får det nog bli en tur till dem igen. Kör man en rekond på insidan kanske tre - fyra gånger per år så blir det lättare att hålla rent på egen hand också, och särskilt dyrt tycker jag inte det var heller. En tusing ungefär, vilket jag gärna betalar för att slippa städa bilen själv.

Vad betyder rekond?

Det är en förkortning av rekonditionering och innebär att "återställa till ursprungsskick" ungefär. Så blir det väl kanske inte men det är baske mig nära! Bilrekond i Stockholm finns det ju några stycken, men just Bergers gjorde jobbet så bra och jag är verkligen nöjd med dem. 

Kan man inte rekonda själv då undrar du? Jo då, det går fint. Men det tar tid! Dessutom är det inte helt lätt att få bort fläckar ur säten eller smuts i alla små springor. Med en rekond av proffs så går det inte att hitta någon smuts alls efteråt. Väljer man dessutom en fullrekond med både insidan och utsidan så kommer det se ut som bilen är ny! 

23 jul 2021